Sportos május Hévízen

A jubileumi városnapi és a békeidős felvonuláshoz kapcsolódó lótás-futás után ténylegesen is a futásé lesz a főszerep május további részében Hévízen. Szinte minden hétvégére jut egy futó-program, melyek illeszkednek Hévíz sportéletébe, a város sport területén felvállalt missziójába – áll Hévíz város hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Most hétvégén, május 7-én nem helyi szervezésű, ám Hévízt is érintő futásnak ad helyet a város. Hévíz ez évben is csatlakozik ugyanis a “Másodszor is célba érünk!”elnevezésű, zalaegerszegi szervezésű jótékonysági futáshoz, mellyel a koraszülött mentő alapítványt támogatják a nevezők. A Zalaegerszegtől Keszthelyig tartó, közel 60 km-es szakasz egyik etapjának része lesz egy külön Hévíz-Keszthely táv is. Az 5,4 km-es távon indulók rajtja május 7-én 14.30-kor lesz a tófürdő szökőkúttal szembeni bejáratánál.

Május 14-én második alkalommal rendezik meg a II. Hévízi Futófesztivált, melyhez egy, a  koraszülött gyermekek számára adományt gyűjtő flashmob is kapcsolódik.

Nemzetközi szintű rendezvényhez csatlakozik a város május 28-án. Ezen a napon fogadják az ifjúsági olimpiai lángot, 13 órakor, a Városháza előtti téren. A láng Győrből indul, Hévízen a helyi, kiemelkedő eredményeket elért szakosztályok sportolói futnak a lánggal. A mintegy öt kilométeres, a város belterületét érintő futáshoz bárki csatlakozhat majd.