Sört kaptak a szabályosan közlekedők Veszprém megyében (veol.hu)

Egy hazai sörgyártó cég közreműködésével tartott közlekedésrendészeti akciót négy helyszínen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság – írja a veol.hu.

A nyári idegenforgalmi szezonban is fokozott figyelmet fordít a rendőrség az ittas vezetők kiszűrésére, ezért a rendőrök egy közel 170 éves ikonikus sörgyár közreműködésével 2022. június 24-én a Veszprémi, a Balatonalmádi, a Balatonfüredi és a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területein hívták fel a közlekedők figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire. Az egyenruhások közel háromszáz sofőr esetében ellenőrizték, hogy fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt volán mögé ültek. Akiknél az alkoholteszteres vizsgálat negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba a sörgyártól.

A kampány elsősorban az idegenforgalmi szempontból frekventált területeket érintette, hiszen a forgalom növekedésével megnő az ittas járművezetők száma is. A Veszprém megyei rendőrök évek óta szerveznek baleset-megelőzési kitelepüléseket a sörgyártó céggel, mivel ebben az időszakban kiemelten fontos az ittas vezetés témájával foglalkozni. A sörgyár és a rendőrök ezzel a közös eseménnyel hívták fel ismét a járművezetők figyelmét a felelős alkoholfogyasztás fontosságára.