Zorall Sörolimpia:,,Sör, Sport, Szerelem és Rock’n’Roll a Balaton parton’’ (zene.hu/hirbalaton.hu)

Az ország legnagyobb házibulija várja a vendégeket augusztus 21-24 között a Balatonnál. Idén immáron 12. alkalommal rendezik meg a Zorall Sörolimpiát, melynek ezúttal is az alsóörsi Pelso Camping ad otthont.  

Az elmúlt évek során az egykori zenekari táborból szép lassan országos szinten meghatározó rock fesztivál lett – adja hírül a zene.hu. A Balaton parti 4 napos rendezvény idén is komoly neveket sorakoztat fel. Tulajdonképpen a hazai rock és metál zene apraja nagyja felvonultatja magát Alsóörsön. Két nagy jubileum is lesz, Tankcsapda 30 és Road 15, jön az Edda Művek, az Ossian, a Lord, az AWS, a Pokolgép, a Leander Kills, a Depresszió, a Paddy and The Rats, a Rudan Joe Band, az Omen, a Kárpátia, a Junkies, a Triász, a Dorothy vagy a Rómeó Vérzik. De természetesen a házigazda Zorall zenekar mellett, ott lesz Nagy Feró és a Beatrice is. A lista szinte végtelen, további fellépők a fesztivál weblapján találhatók meg.

A Sörolimpián nem unatkoznak napközben sem a szórakozni vágyók, hiszen rengeteg, nem kifejezetten zenei program közül választhatnak. Ilyenek a csapatjátékok és egyéb sport versenyek. Már hagyomány jelleggel ülnek nyeregbe minden reggel a bringások, hogy közösen letekerjék az előző este átmulatott éjszakát. De a focirajongók se unatkoznak, hiszen a kispályás mérkőzésen nem kevesebb, mint 20-30 csapat küzd majd meg egymással. A motorosok kedvéért pedig napközben több szervezett túra is indul. A családbarát rendezvény színes programokat kínál kicsiknek és nagyoknak is. A kemping animátorai arcfestéssel, gyerekjátékokkal és ugrálóvárral kedveskednek. A helyszín közvetlenül az alsóörsi vízparton helyezkedik el, így a látogatók a koncertek mellett egész nap élvezhetik a Balatont.

A rockzenei fesztivált 2008-ban Megyeren alapították, majd később hozták el a Balaton partjára.  A szervezők alapkoncepciója egy olyan könnyűzenei (rock) fesztivál megteremtése volt ami a zene szeretete mellett, a közönségnek megmutatja a vidéki élet szépségét és báját.