Somogyi újság fotósának képeit állították ki Stockholmban (sonline.hu)

A svéd fővárosban, Stockholmban állították ki a sonline.hu fotósának, Németh Leventének két alkotását. A Kikötőfoglalás és a Természet nagysága elnevezésű képeket a stockholmi-magyar nagykövetség utcagalériáján lehet megtekinteni.

Fotó: Németh Levente


A képeket a Magyarország 365 Fotópályázat legjobb tavalyi alkotásai közül választották ki, ahová Levente négy fotóját is beválogatták.

Mindkét fotó a Balatonon készült – mondta Németh Levente. – A középpontban a jég áll, ugyanis azt gondolom, hogy akkor lehet a legszebb képeket csinálni, amikor be van fagyva a tó. Télen teljesen más arcát mutatja a Balaton. A képek drónnal készültek, így felülről még különlegesebbek és részletesebbek lettek az alkotások. A két fotót még 2018-ban kattintottam, az egyiket a balatonszemesi kikötőben, a másikat pedig Balatonlellén.

Örülök, hogy más országba is eljutottak a képeim – folytatta a fotós. – Ezzel új lehetőségek is megnyílhatnak előttem. Az pedig külön öröm számomra, hogy balatoni képekkel sikerült bekerülnöm a kiállításra, hiszen szívem csücske a tó és környéke. Négy éve fotózom már, három éve pedig drónnal is dolgozom. Utóbbi eszközzel teljesen új perspektívából tudom bemutatni a Balatont. Sokszor fotózom a naplementét is, de soha nem látom ugyanolyannak, mindig máshogy jelenik meg a képeken – tette hozzá Németh Levente.

A somogyi fotós képei, a többi alkotóéval együtt február 22-ig láthatók a svéd főváros diplomatanegyedében, a Magyar Nagykövetség körül elhelyezett kültéri fotókiállításon  írja a sonline.hu.