Somogyban is becsöngettek (police.hu)

A rendőrség a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti. Az új tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program – amelyet 2008. szeptember 1-jén kezdtek meg a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése érdekében.

 

A helyi rendőri szervek a tanév megkezdése előtt valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény közvetlen környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét áttekintették és elemezték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve szeptember hónapban – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – kiemelt jelenlétet biztosítanak azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton tesszük közzé. Megyénkben a 2017/2018. tanévben több mint 100 oktatási intézményben közel 90 rendőr kezdi meg iskolarendőri szolgálatát.  „Az iskola rendőre” program keretében tovább folytatódik a „SuliMoped” program, ami tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg (összesen ezer – 8. osztályos általános iskolai – diák képzését jelenti).

Hírfolyam

Eltűnés miatt keressük Schatz Ferencet
A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Két helyszín, két gyanúsított
Mezőhegyesen és Battonyán intézkedtek a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt.

Megszűnt az útlezárás a 21-es számú főúton
Az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalan.

Felismeri? Más bankkártyájával akart fizetni
A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy helyi lopás kapcsán.

Négy órán belül őrizetben
A gyanúsított beismerte a lopást a kunszentmiklósi rendőröknek.

Rendőrkézen a telefonos csaló
Egy budapesti nőt hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

Újra járható a 77-es számú főút
Véget ért az útlezárás Nemesvámos külterületén.

Befejezték a szemlét Budapest X. kerületében
A Jászberényi úton ismét zavartalanul halad a forgalom.

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek
A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/3878/2017. bűnügyi számon nyomoz lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyénél
59 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon.
Önálló oldalak