Somogyban így nőttek egy év alatt a lakóingatlanok árai

Somogy megyében júniusban 4284 darab eladó használt lakás volt a kínálatban, ami 5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – az ingatlan.com adatai szerint. Kaposváron, a megyeszékhelyen az átlagos négyzetméterár 16 százalékkal 341 ezer forintra nőtt, míg a megye vizsgált dél-balatoni településein durvább a drágulás – a HírBalatonhoz eljuttatott friss elemzés szerint.

 

Somogy megye legnagyobb kínálattal rendelkező települései közül

  • Siófokon 55 százalékkal 1,1 millió forintra,
  • Balatonföldváron 92 százalékkal 1,27 millió forintra,
  • Balatonlellén 36 százalékkal 850 ezer forintra,
  • Marcaliban 61 százalékkal 376 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterár.

Balogh László, az  ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint egyelőre kitart a drágulás, a jövőben lehet majd egy néhány százalékos árkorrekció, de még így is drágábbak lesznek a használt lakóingatlanok, mint fél évvel ezelőtt. Az ingatlan.com szakembere hozzáfűzte azt is, hogy az infláció elleni harc miatti kamatemelések eredményeként egyre drágábbak a lakáshitelek, ezért szintén többen későbbre halaszthatják a vásárlást, ami visszafoghatja a keresletet az év hátralévő részében.

 

Az ingatlan.com-ról: Magyarország piacvezető ingatlanhirdetési portálján évente több mint 120 ezer magánszemély és több mint 9000 ingatlanközvetítő hirdet. A weboldal havonta több mint 3,5 millió látogatóval rendelkezik – a portál tájékoztatása szerint.