Somogy megye vendége volt Starsky és Hutch (sonline.hu)

A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája, múlt pénteken érkezett Siófokra.

Hutch és örökbefogadott keverék kutyája Starsky a világ országait járja egy speciális fekvő biciklivel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem fontosságára – tudta meg a sonline.hu.
Az ötvennyolc éves Hutch 2006-ban kerekedett fel, azóta járja rendületlenül a világot a környezettudatos életmód nagyköveteként. Küldetését 2030-ig tervezi, és Ausztráliában szeretné lezárni. Útja során szemetet szed, hulladékgyűjtést szervez, iskolai előadásokat tart, videofelvételeket posztol a világhálón, hogy szembesítse az embereket a hulladék-, különös tekintettel a műanyagszennyezés fenntarthatatlanságára.

Kampányában Hutch eddig mintegy 60000 kilométert tett meg, 33 latin-amerikai és európai országon keresztül. Hű kutyája, Starsky három éve csatlakozott hozzá Portugáliában, azóta együtt dolgoznak. A férfi nyugdíjából élnek, ám útjuk során sok segítséget kapnak a helyiektől, és általában tűzoltóságokon töltik az éjszakát.

Polgárdiból indulva pénteken este érkezett meg Somogy megyébe a világjáró páros. Hutch-ot a siófoki hivatásos tűzoltók ajándékkal fogadták, majd körbevezették a laktanyában az extűzoltót. Az éjszakát a siófoki tűzoltó-parancsnokságon töltötték az utazók, szombaton reggel pedig folytatták útjukat Balatonboglárra, ahol az önkormányzati tűzoltóságon két napig látták őket vendégül. Starsky és Hutch hétfőn délelőtt Marcali felé indult tovább.