Somlói Éjszakai Pincetúra – Akár féláron is megváltható a vonatjegy

Akár 50 százalékos kedvezménnyel is utazhatnak a június 24-i Somlói Éjszakai Pincetúrára a rendezvény látogatói – derül ki a MÁV hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

    A Somlóvásárhelyre (és vissza) történő jegyváltáshoz a kedvezmény alapesetben másodosztályra vehető igénybe. Első osztályon történő utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni.

    Az utazást legkorábban a rendezvény első napját megelőző naptól, vagyis június 23-tól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb a rendezvényt követő napon, június 25-én éjfélig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt visszautazás előtt a rendezvény helyszínén lebélyegeztetik. Bélyegző hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki. A bélyegzés a somlóvásárhelyi vasútállomás előtt felállított pultnál június 24-én 16:40 és 21 óra között, valamint június 25-én az induló vonatok előtt, továbbá a Somlói Borok Boltjánál, június 24-én tíz órától 25-én hajnali négyig, illetve délelőtt kilenctől délig lehetséges.

    A könnyebb eljutás érdekében a menetrendtől eltérően megállítják Somlóvásárhelyen a Déli pályaudvarról Szombathelyre, június 24-én, szombaton 14:30-kor és 16:30-kor induló vonatokat, továbbá a Szombathelyről Budapestre, június 25-én, vasárnap 10:05-kor és 12:05-kor induló vonatokat.

A rendezvényről további információ a www.ejszakaipincetura.hu oldalon található.