Sokat tettek a környezetükért a városszépítők Balatonalmádiban (veol.hu)

A Hon­ismereti és Városszépítő Kör újból várostakarítást szervezett. A korai időpont azért volt jó, mert még nem zöldültek ki a bokrok, fák, alattuk jól látszott a szemét.

 

Töltési Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő Kör titkára a veol.hu-nak elmondta, hét helyszínen gyűjtötték az elszórt szemetet az önkéntesek, a Berényi ABC-nél, a Hattyú ABC-nél, a mólónál, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárnál, az Aldi-parkolónál, Káptalanfüreden és a Lo­­zsántán. A szervezők zsákokat, kesztyűket is biztosítottak a résztvevőknek.

A legfiatalabb önkéntes idén a négyéves Bíborka volt, aki délelőtt édesanyjával együtt szedte a szemetet, és annyira tetszett neki ez a ,,játék”, hogy kérte, délután újból menjenek ki! A legvidámabb takarítók a Vörösberényi Nyugdíjasklub hölgytagjai voltak, nekik is köszönjük a munkát!

– hangsúlyozta Töltési Erzsébet.

Szomorú tapasztalat, hogy idén rengeteg kutyás zacskót találtak, tartalommal megtöltve, fűbe, bokrokba dobva. A gazdi még összeszedi a kutyagumit a kedvence után, de aztán, szemetest nem találva, így szabadul meg tőle.

Sajnos rengeteg építési anyagot, törmeléket, szemetet is találtunk. Több zsák telt meg nikecelltörmelékkel. Szinte mindenhol építkeznek Almádi területén, a nagy szélviharok felkapták és vitték amit lehet, de valószínűleg sok, az úton, a zöldben fekvő szemét az építkezésen dolgozók lelkén szárad. Várunk ötleteket, hogy lehetne elérni, hogy az építkezéseken gondoskodjanak arról, hogy ne fújjon el semmit a szél

– hangsúlyozta az egyesületi titkár.  A megtelt zsákokat a Balatonalmádi Városgondnokság szállította el.