Sokan teljesítették idén a Kék Balaton teljesítménytúrát (zaol.hu)

Több mint százan teljesítették a Kék Balaton-túra majdnem 110 kilométerét, meghódítva egyebek mellett az összes tanúhegyet. Akadtak olyanok is, akik 60, vagy 80 kilométert vállaltak, természetesen gyalogolva.

 

Hagyományosan Pétfürdőtől Badacsonyig jelölik ki a távot, de most Nagyvázsonytól Gyenesdiásig túrázhattak a résztvevők, leküzdve az összes tanúhegyet is. Monoszló, Köveskál, Csobánc, Káptalantóti, Badacsony, Szigliget, Tapolca mentén érkeztek a bátor próbázók a Keszthelyi-hegységbe, majd Gyenesdiásra – írja a zaol.hu.

Csornai Edina teljesítménytúra-szervező 2011 óta hódol szenvedélyének, s mint elmondta: elég hamar belecsöppent a hosszabb, 100-110 kilométeres távba.

Régen a megyei természetbarát szövetség rendezett erőpróbákat a balatoni Kéktúra útvonalon, s arra gondoltam: ezt érdemes feleleveníteni. Az idei már a tizedik ilyen alkalom volt, éppen ezért tettünk bele egy kis csavart. Ezúttal nem a hagyományos Balaton-felvidéki kéken, hanem az országos túraútvonalon rendeztük versenyünket, amivel tisztelegtünk az alapítás 70. évfordulója előtt

– fogalmazott az erőpróba fő szervezője.

Csornai Edina azt tapasztalja, amennyiben valaki egy bizonyos túratáv teljesítésére különös megerőltetés nélkül képes, akkor bevállalhatja a dupláját is, tehát aki rendszeresen gyalogol 50 kilométereket, az a százon is képes végigmenni.