Sokan dolgoznának a Balatonról, ha marad a home office (magyarnemzet.hu)

Az elmúlt időszakban tömegessé váló otthoni munkavégzés hatására újfajta kereslet jelenhet meg a Balatonnál és más vidéki helyszíneken. Balatoni ingatlanosok szerint egyre többen költöznek néhány hónapra albérletbe a tó közeli településekre. Ha pedig az otthoni munkavégzés lehetősége hosszabb távon is megmarad, sokaknál végleges váltást hozhat, hogy a nagyváros helyett egy csöndesebb kistelepülést választhatnak.

A járvány hatására újfajta kereslet jelenik meg a lakáspiacon, a home office elterjedésének köszönhetően akadhatnak olyanok, akik bérlőként vagy vásárlóként jelennek meg a Balaton mellett, elmenekülve a zsúfoltabb, nagyobb városokból. A Takarék Index minapi, a koronavírus-járvány hatására átalakuló ingatlanpiaci folyamatokat bemutató elemzését helyi ingatlanosok is megerősítik. – Látszik, hogy a home office működőképes, sokan berendezkedtek rá, sőt akár hosszabb távon is el tudnák képzelni ezt a fajta munkavégzést. Ennek tulajdonítjuk, hogy a legélénkebb kereslet most a kiadó ingatlanokra van. Úgy látjuk, egyelőre inkább néhány hónapban gondolkoznak az érdeklődők, de vannak olyanok is, akik állandó lakhelyül keresnek megfelelő otthont – fejtette ki érdeklődésünkre Rajczi Erika, az Openhouse közvetítőhálózat balatonfüredi irodavezetője.

– Máskor március környékén már elég élénk az érdeklődés a balatoni ingatlanok iránt. Idén ez teljesen máshogy alakult, jó néhány hetes sokkhatás után csak az elmúlt két hétben kezdtek csörögni a telefonok. Ezek jó része pedig nem az ilyenkor szokásos nyaraló iránti érdeklődés, hanem inkább az albérleti lehetőségekre szól – mondta Rajczi Erika, aki szerint az elmúlt években sokan sokat tettek azért, hogy a Balaton négy évszakos legyen, azaz – karantén- és vírusmentes időszakban – programok, érdekességek egész évben várják az ott élőket és az odalátogatókat.

A teljes cikk itt elolvasható.