Sok változás lesz a Red Bull Air Race körül (vg.hu/InfoRádió)

Az, hogy Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race repülős-versenysorozat magyar futamát július 13-14 között, az eddig megszokottól teljesen eltérő szervezést kíván, ami befolyásolhatja a sportrepülőverseny költségvetését – írja a vg.hu.

„Szerintünk egy nagyon jó döntés született, hiszen Magyarország másik kedvelt helyén, a Balatonon, csodálatos háttérrel lesz megrendezve a verseny, amit tavaly közel 19 millióan láttak a televíziókban” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója InfoRádiónak.

Hozzátette, hogy az eddig megszokottól teljesen eltérő szervezést kíván meg a futam áthelyezése:

  • folyó víz helyett álló vízen kell felállítani a pontonokat,
  • új logisztikai központokat kell létrehozni,
  • újra kell tervezni a kikötők és a hajók elhelyezését.

Mivel a Balaton Sound egy héttel a futam előtt ér véget, így a két szervezőcsapat együtt is működik – tette hozzá Gyulay Zsolt. A költségvetésről azt mondta, hogy más összegekben kell gondolkodniuk: például olyasmik miatt, hogy Budapesten a Dunán felállított pontonokat a Magyar Honvédség biztosította, most pedig még nem tudják, hogy a Balaton álló vizére helyezett, másféle pontonok használata milyen költséggel fog járni – tette hozzá Gyulay Zsolt.
A szervezők korábban közölték, hogy a budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre.

A Világgazdaságnak korábban Gyulay Zsolt elmondta, hogy a verseny áthelyezéséhez Tarlós István főpolgármester ragaszkodott, ezt a döntését pedig a társaság tiszteletben tartotta. Kiemelte, hogy ugyan volt rá lehetőség, de se a kormány, se a Hungaroring nem akarta felmondani a verseny megrendezéséről szóló szerződést.