Sok munkát adott a hétfői szélvihar a Katasztrófavédelemnek a Balaton-régióban is

Az erős szél miatt az átlagosnál több beavatkozása volt tegnap a Veszprém vármegyei tűzoltóknak, összesen húsz esetben riasztották az egységeket a viharral kapcsolatban.  A somogyi tűzoltók segítségét hétfőn a viharos szél okozta károk felszámolásához negyvenhárom esetben kérték. 

(Fotó: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a balatonfüredi és a zirci önkormányzati egységek, valamint a kővágóörsi, nagyvázsonyi és somlóvásárhelyi önkéntesek avatkoztak be vármegye-szerte a riasztási helyszíneken, emellett Tétről és Pannonhalmáról is érkezett segítség a kárfelszámolási munkákhoz – közölte a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A beavatkozások zömében kidőlt, vagy megdőlt fát kellett eltávolítani, de akadt, ahol tetőt bontott meg a szél vagy villanyvezetéket szakított le. Pápán autóra dőlt egy fa, a Csopak térségében a 73-as főútra dőlt fának pedig nekihajtott egy személykocsi. Egyik eset sem járt személyi sérüléssel. Legtöbbet a pápai hivatásos tűzoltók vonultak tegnap a szeles káresetekhez, összesen kilenc alkalommal avatkoztak be.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése alapján főként kidőlt fák eltávolításához vonultak a somogyi egységek. Harmincöt esetben a közúti közlekedést akadályozó, útra dőlt fák, letört faágak feldarabolását, majd az út megtisztítását végezték a tűzoltók. Öt helyszínen vasúti sínekre és a felsővezetékre dőlt fákat távolítottak el az egységek. Marcaliban pedig egy melléképület tetejét bontotta meg az erős szél, a balesetveszélyes lemezdarabokat a város tűzoltói rögzítették.