SOCIO SUMMIT 2023 – II. Nemzetközi Szocio-Kraft Konferencia Veszprémben

SOCIO SUMMIT 2023 – II. Nemzetközi Szocio-Kraft Konferencia lesz Veszprémben 2023. november 23-24.-án a Pannon Egyetem B. épületében (Egyetem utca 10.) – áll a szervezők közleményében. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Személyesen és online is lehet csatlakozni. Jelentkezni ide kattintva lehet: REGISZTRÁCIÓ.

 

Idén második alkalommal kerül sor a Nemzetközi Szocio-Kraft Konferenciára. A program a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK), a Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképző Tudásközpontja és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében valósul meg. Az esemény célja: megmutatni, hogy a szociális szolgáltatások területe hogyan képes a kooperáció és a reziliens működés fejlesztésére a kultúra eszközeinek használatával. A konferencia helyszíne egy különleges kreatív színtér: Veszprém, a 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa. A Socio Summit 2023 felhívja a figyelmet arra, hogy a kultúra mindenkié. Hangsúlyozza, hogy a fiatalok, az idősek, kicsik és nagyok egyenlő eséllyel kell, hogy részesüljenek a kulturális értékekben.

 

  • Mi lehet a művészet küldetése az esztétikai tapasztaláson túl?
  • Miként válhat a kultúra a társadalmi integráció, a közösségfejlesztés, a szolidaritás élő eszközévé?
  • Hogyan szólhat a kultúra mindannyiunkhoz?

 

A program szlogenje: Tiéd a tér – Kultúra és együttműködés, ez pedig kiválóan mutatja azt az elhatározást és szándékot, amelyet a szervezők úgy fogalmaznak meg, hogy ez a kreatív színtér – a konferencia színtere – a találkozások, beszélgetések helye. Egy olyan környezet, amelyben jól érzik magukat a résztvevők, ha kiállításnak ad otthont éppúgy, mint amikor játszótérré, vagy piactérré alakul át. Lehet ez a helyszín ártér is, raktér, egy szabad üres terület, amelyet mindig máshogy használunk fel. A túlszaladó gondolat az ártérben pihen meg, a raktérben biztonságra lelnek a fejlesztések, mindez egy olyan hely, ahol bármi megtörténhet.

 

A kétnapos tudományos konferencián olyan előadókkal ismerkedhetnek meg, akik hivatásuk legjavát hozzák el a hallgatóságnak. A különböző tudományterületek képviselői kerekasztal-beszélgetéseken a legfrissebb kutatási eredményüket ismertetik meg az érdeklődőkkel. A témák közt helyet kapnak szociológiai, szociálpolitikai témájú előadások éppúgy, mint tudománytörténeti, művészetelméleti, mentálhigiénés prezentációk. A szervezők célja továbbá, hogy a kutatók és kutatóintézetek, tudományos csoportok később hálózatos működésben folytassák a szakmai diskurzust. A konferencia programjáról, a résztvevő előadókról és a kísérőrendezvényekről bővebben itt olvashatnak:  https://sociosummit.hu/

 

További információ, részletes program: ITT és ITT