Siófokra látogat a világhírű operettszerző, Kálmán Imre lánya (sonline.hu)

Az immár 16-dik alkalommal megrendezett siófoki Kálmán Imre Emléknapok 2023. október 24. és október 28. között várja a műfaj szerelmeseit. A világhírű operettkomponista 1882. október 24-én Siófokon látta meg a napvilágot. A neves zeneszerző szellemi hagyatékát napjainkban is őrzi lánya, a Mexikóban élő Kálmán Yvonne. Harmadik gyermekként jött a világra, és bár igazi világpolgár, a szíve mélyén ma is magyarnak vallja magát.

 

Kálmán Imre gazdag életművet hagyott az utókorra. Nagy sikerű alkotásait, a Marica grófnőt, A bajadért, A cirkuszhercegnőt, A cigányprímást, A chicagói hercegnőt, A montmartre-i ibolyát és a többit számos országban játsszák ma is. Leghíresebb műve, a Csárdáskirálynő örökre beírta magát a műfaj történetébe – írja a sonline.hu.

Fontos számunkra, hogy Kálmán Imre szellemi hagyatékának őrzője, édesapja nagykövete ellátogasson Siófokra – mondta a Kiss László, a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója.

Kálmán Yvonne még 86 évesen is eljön Magyarországra, és számos előadást megtekint. Budapest, Kassa és Miskolc mellett ezúttal Siófokra is ellátogat. Szentpéteri Andrásnak köszönhetően (Kálmán Yvonne magyarországi képviselője) október 25-én, 12 órakor részt vesz a Kálmán Imre Emlékház előtti megemlékezésen. Erre a programra is minden érdeklődőt szeretettel várunk, ahol Apáti János, az Apáti Dixieland Band alapítójának feldolgozásában csendülnek fel a híres melódiák – hívta fel a figyelmet Kiss László.