Siófokra is elért a bűnmegelőzési Road Show (police.hu)

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2019. július 12-én figyelemfelhívó előadásokat tartottak Siófok főterén és a Sió Plázában.

Az előadók felhívták az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, valamint a 107-es és 112–es segélyhívó számok használatával kapcsolatban is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket. A felállított standon játékos feladatok is várták a résztvevőket Az egyenruhások mellett a megelőzés jelentőségére hívják fel a figyelmet azok a közösségi szolgálatot ellátó, rendészeti pályaorientációs diákok is, akik a turisztikailag frekventált helyszíneken tájékoztató füzetek és prevenciós kiadványok segítségével tájékoztatják az érdeklődőket értékeik és vagyontárgyaik megóvására:

  • A parkolás kezdetekor ellenőrizzék, esetleg maradt-e a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy!
  • A látható helyen hagyott táska vagy ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tolvaj!
  • A jármű ajtaját zárják le, az ablakokat húzzák fel, amikor kiszálltak a kocsiból, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!
  • Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, azt biztonságos helyen tárolják!
  • Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték kocsijukat, tegyenek bejelentést a rendőrségen és ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!

Amennyiben bűncselekmény áldozataivá válnak, hívják a rendőrség 107-es vagy 112-es  ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét – hívják fel a figyelmet a police.hu oldalon.