Siófokon is megünneplik a magyar kultúra napját (hellosiofok.hu)

1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával a kézirat szerint. 1989 óta ünnepeljük nemzeti himnuszunk születésének napját a magyar kultúra napjaként. Siófokon táncbemutatóval és kiállítással emlékeznek meg.

2020. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központban fellép a siófoki Művészeti Iskola tánckara valamint közreműködik a Balaton Táncegyüttes – írja a hellosiofok.hu.  A Balaton Táncegyüttes közel 50 éves múltra tekint vissza és mindig meghatározó szerepe volt a Balaton déli partján a néptánc hagyományok megőrzésében. Ezt mutatja az is, hogy a városban működő művészeti iskola tanulóinak mindenkori célja a felnőtt csoporthoz való tartozás.

Szintén január 22-én 18 órakor a Kálmán Imre Emlékház emeleti termében “Őrizz és Emlékezz” címmel nyílik meg a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség vándorkiállítása. Láthatók lesznek többek között Magyarország zsinagógái és a zsidó vallás jelképei, ünnepei gobelineken, találkozhatnak ketubákkal, azaz eredeti házasságlevelekkel és Ros Hasana (újévi) kártyákkal. Bélyegeken feltűnik Izrael állam története, vallási ünnepei, kultúrája, néprajza és híres izraeli személyek. A kiállítást megnyitja Laki Judit, a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház igazgatója, majd bemutatja Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke és felesége, Siklósi Eszter Judit gobelinkészítő.

A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatosan várja a látogatókat.