Siófokon evezős sportokkal ismerkedhetnek a diákok tornaórán (siofok.hu)

Kísérleti jelleggel, igazi balatoni gyerekeknek való testnevelésórát vezettek be mától a Siófoki Vak Bottyán Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói számára, akik a tanterv keretein belül evezős sportokkal ismerkedhetnek meg. A következő tanévben több iskola is csatlakozhat a programhoz.

      Siófok önkormányzata, és a Siófoki Kajak Kenu Sport Egyesület között megkötött együttműködési szerződés alapján, a KLIK Siófoki Tankerületi Központ egyetértésével indult el a program április 6-án.

Az egyelőre kísérleti jelleggel elindított elméleti és gyakorlati oktatás célja a diákokkal megkedveltetni az evezős sportokat, egészséges életmódra neveli őket és erősíteni a vízbiztonságukat.  A remények szerint az evezni megtanuló és a vízi sportokat megszerető ifjak közül többen megtanulnak majd a későbbiekben vitorlázni is.

Az önkormányzat idén 3 millió forinttal támogatja a siófoki gyermekek ilyen irányú képzését, elsőként a Vak Bottyán Általános Iskolával, majd a következő tanévtől minden jelentkező siófoki általános iskolával együttműködve.

Április 6-án reggel 20 diákkal kezdődött meg a program a Sió-csatornán. Kardos László egyesületi elnök, aki az oktatást vezeti a testnevelő tanárokkal együtt, csütörtökönként és péntekenként 8-16 óra között fogadja az iskolásokat.