Siófokon érték tetten az embercsempészt (kapos.hu)

A Siófoki Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő külföldi állampolgárral szemben, aki az országban jogellenesen tartózkodó, 14 szír személyt szállított Ausztria felé, azonban Siófokon rendőri intézkedés történt velük szemben – írja a kapos.hu.

A fiatal férfi két ismeretlen kilétű embercsempésszel előzetesen megegyezett abban, hogy a migráns személyeket pénzbeli juttatás fejében Magyarországról Ausztriába szállítja egy bérelt kisbusszal.

A vádlott a megállapodás szerint 2021 augusztusában az államhatár kerítésén létra segítségével átmászó és napokig a déli országrészben bujkáló 14 főt Mohács térségében felvette, majd a kisbusz ülések nélküli utasterében lévő személyekkel Ausztria felé indult.

A terhelt járművét egy rendőrségi akció keretében Siófokon vonták intézkedés alá, ami után az embercsempészt őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést és kiutasítást indítványozott a vádlottal szemben.