Siófokon jártak a gróf Széchenyi-család tagjai (siofok.hu)

Női workshoppal egybekötött pódiumbeszélgetésre és közönségtalálkozóra érkeztek Siófokra a gróf Széchenyi-család tagjai. Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke és veje, Vári Tamás személyi edző előadóként, lányai sminktanácsadóként és fotósként, fia barátnője pedig műsorvezetőként vállalt szerepet az alapítvány által a Cafe Spiritben megrendezett eseményen.

2021-ben a gróf Széchenyi-család év végi jótékonysági célkitűzése a volt, hogy minél több olyan ételintoleranciában szenvedő gyereken és családon segítsen, akik nem vagy csak nagyon nehezen jutnak hozzá ezekhez a mentes élelmiszerekhez és alapanyagokhoz. A „Beszéljük meg Nők között” című siófoki workshop regisztrációs díjából, valamint adományokból mentes ételcsomagokat jutattak el a Siófok és térségében élő különböző ételérzékenységben szenvedő, rászoruló gyerekek és családok számára – írják a város honlapján.

A siófoki rendezvényen az üzleti élet női szereplői tartottak előadást, mely által inspirálták nőtársaikat az önmegvalósításban, valamint motiválták mindazokat, akik akár egy saját üzleti vállalkozás elindítását tervezik. Mély, személyes történetek hangzottak el „valódi” nőktől, akik nap mint nap helytállnak a család és a munka területén egyaránt.

Széchenyi Tímea 7 évvel ezelőtt mint női vállalkozó négy gyermekével közösen indította el az alapítványt.

„Akkoriban egy ügyvédi munkaközösségbe jártam dolgozni, ahol az ügyvéd felajánlotta, hogy ha három hónapig locsolom a virágokat, akkor lepecsételi az alapítvány alapító okiratát”

– így indult minden, mesélte Tímea, majd bebizonyosodott, hogy ez a feladat, amit megkapott, az alapítvány létrehozása, nem volt véletlen.

“100 év után visszakerült hozzám egy íróasztal, pontosabban a benne lévő fényképek és levelek. Ez a Széchenyi örökség, a nagypapám öröksége, amiről azt hittük, hogy elveszett. Nagypapámat gróf Széchenyi Pálnak hívták, én 5 éves koromig vele éltem. Volt egy íróasztala, aminek három fiókja volt, ebben a három fiókban tartott minden fényképet, leveleket, naplót. Szüleimet kitelepítették, és nagypapám bútora és minden egyéb dolog eltűnt, így nem maradt semmi tárgyi emlékem a családomról. Tavaly nyáron egyszer csak jött egy telefonhívás egy hölgytől, aki azzal keresett fel, hogy úgy véli, nála vannak az én családi levelezéseim. Megtaláltam nagypapám naponta vezetett naplóját, amiben rólam ír, apukámról, a családról, az egész Széchenyi örökségről, fényképekkel, levelekkel.”

-tette hozzá.

Dr. Barta Anita, a siófoki kávézó társtulajdonosa és az Év Széchenyi Vállalkozása díjat elnyert Barta Cégcsoport tulajdonosa arról beszélt: elhunyt édesanyja álma volt egykor ez a kávézó. Ficsorné Trefeli Andi Tündi, önismereti coach, lélekmentor szintén egy, a férfiak uralta szakmában bizonyít nap mint nap. Családi vállalkozásukban nőként tüzépet üzemeltet, nehézgépeket kezel, miközben három lánygyermek édesanyja, és a nehéz helyzetekbe került hölgyeken segít elindulni egy önismereti, spirituális úton.

Online jelentkezett be a rendezvényre Hossó Nikoletta egyetemi docens, protokoll- és nemzetközikapcsolatok-elemző. Arról beszélt, hogyan fejezhetjük ki magunkat az öltözködés, a verbális- és nonverbális kommunikáció által egy-egy adott helyzetben. A protokoll ugyan alapvetően a diplomáciai, állami szférában jelenik meg, de része a viselkedéskultúra és etikett is, mely ott van a mindennapjainkban, így fontos, hogy a nők vizuálisan mit kommunikálnak magukról – hangsúlyozta Hossó Nikoletta.

A női workshop egyetlen férfi előadója, Széchenyi Tímea veje, Vári Tamás személyi edzőként az egészséges táplálkozásra, megfelelő folyadékfogyasztásra, és a téli időszakban is elengedhetetlen rendszeres testmozgásra hívta fel a résztvevő hölgyek figyelmét.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány workshopjai jövőre várhatóan folytatódnak a Cafe Spiritben, így aki lemaradt, az jövőre is csatlakozhat ehhez az inspiráló női közösséghez.