„Fagyilkosságok”: Siófokon elfogyott a türelem (Siófoki Hírek)

Siófokon kitörték, vagy kifűrészelték mostanra mind a tizenhat tavaly elültetett facsemetét az Aranyparton, a Beszédes sétány mentén, a egyik apartmanháztömb előtti partszakaszon – tájékoztatta dr. Lengyel Róbert polgármester a Siófoki Híreket. Hozzátette: a sorozatos, évek óta tartó Balaton-parti facsonkítások, fagyilkosságok nyomán elfogyott a türelem, a városvezetés lépéseket kíván tenni.

Tizenhat facsemetéből egy sem maradt...

A kép a facsemeték ültetésekor készült (Fotó: siofok.hu)

Mivel a fák kitörése, vagy éppen gázolajos pusztítása az ezüst- és aranyparti társasházak előtt a leggyakoribb, erős a gyanú, hogy a balatoni panorámát féltik az elkövetők.

A polgármester szerint első lépésként olyan összegű nyomravezetői díjat ajánl fel a város, amiért már érdemes lehet egy passzív személőnek is felemelni a telefont, tárcsázni a 112-t, értesíteni a hatóságokat.

Ezzel együtt kérni fogja, hogy a rendőrség, a helyi polgárőr szervezet és a városőrség fokozott figyelmet fordítson a parti területekre. S kamerát ugyan nem lehet minden Balaton-parti fa mellé tenni, de mobil kamerákat időközönként el fognak helyezni a „veszélyeztetett” területekre.

Ha pedig ezek érdemi felvételeket készítenek az esetleges elkövetőkről, akkor azt közszemlére fogják tenni – ígérte a városvezető.