Siófokon 20 százalékkal nőtt a vendégéjszaka-szám (siofok.hu)

Siófokon húsz százalékos vendégéjszakaszám-növekedést produkáltak a kereskedelmi és magán szálláshelyek júliusban a tavalyi hasonló adatokhoz képest – számolt be a város hírportálja. A Covid előtti utolsó jó évnél, 2019-nél is jobban alakult az idei nyári szezon a településen.

 

A siófoki önkormányzati adóhivatal friss összegzése szerint idén júliusban 351 350 vendégéjszakát regisztráltak Siófokon a kereskedelmi és a magán szálláshelyek. Tavaly ez a szám 293 057 volt, két éve pedig 338 928. Az idei év első hét hónapjának vendégforgalma (459 271) 11 százalékkal múlja felül 2020 első hét hónapjának számait.

A városi havilapja, a Siófoki Hírek augusztus végén szezonértékelést végzett néhány szállásadóval, akiknek többsége úgy értékelte, nem nőtt a tavalyi vendégforgalom. A júliusi számok mást mutatnak – jegyzi meg a hírportál.

Országos adatok egyelőre csak a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmáról állnak rendelkezésre, e helyeken a belföldi vendégforgalom 8 százalékkal múlta felül a tavalyit, viszont 11 százalékkal elmaradt a 2019-estől.