Siófoki testületi ülés: akár jövőre megkezdődhet a Galerius fürdő felújítása (siofok.hu)

Az áprilisi képviselő-testületi ülés előtt dr. Lengyel Róbert polgármester három polgármesteri elismerő oklevelet adott át, azoknak, akik a novemberi városnapi átadón nem tudtak ott lenni: Molnár Korinnának, Juhász Attilánénak és Tóth Lászlónak. Az ülésen egyebek mellett új körforgalom építéséről döntöttek, de szóba került a Galerius felújítása is. 

 

A Napraforgó óvoda és a stadion közötti szakaszokon 30-cal mehetnek majd csak az autósok a Fő utcán és egy egészen újfajta, mini körforgalmat is kialakítanak – írja a siofok.hu. A Balaton-parti Kft. szálláshelyszolgáltatással egészíti ki tevékenységi körét: a sóstói strandi apartmanház 8 lakását immár a kft. értékesíti egy kiválasztásra kerülő, hozzáértő vállalkozás által, s ennek nyomán az eddigi éves 3 millió forintos bérleti díjnak akár a tízszerese is befolyhat.

A kedvező pályázati és egyéb döntések esetén idén év végén- a jövő év elején lehetne nekilátni a Galerius fürdő felújításának.

Júniusra halasztották a döntést a Vitorlás utca eleji, egykori Bahart-szolgálati lakás további sorsáról. A hivatal megvizsgálja egy parkolóház létesítésének a részleteit.

Az óvodai étkeztetés évi 20 millió forintba kerül, aminek a háromnegyedét állja a város, negyedrészét a szülők; mivel a szülői nyilatkozatokat el kell fogadnia az óvodának, nem kérhet keresetei igazolást, így – Lengyel Róbert polgármester szavait idézve – előfordul, hogy 30 milliós autóval viszik oviba a csemetét és közben helyettük a város fizeti a térítési díjat.