Siófoki Szakképzési Centrum: minden készen áll az érettségire

„Mintegy 300 tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit május 4-én Siófokon, Balatonbogláron, Fonyódon és Marcaliban. Komoly, és sok tekintetben indokolatlan bizonytalanság lengte körbe az elmúlt hetekben az érettségi vizsgák megtartását. Én azt gondolom, hogy minden készen áll – még, ha nem is a korábban megszokott formában – a hétfői vizsgakezdésre” – Szamosi Lórántnak, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárjának tájékoztatója szerint.

 

Nem mindennapi érettségi és szakmai vizsgára készülnek a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai és tanárai. Minden más a rendkívüli helyzet miatt, a koronavírus nem kímélte ezt a területet sem.

A Siófoki Szakképzési Centrum a Somogy Megyei Kormányhivatalon keresztül megfelelő mennyiségű, és minőségi felszerelést kapott a vizsgák biztonságos lebonyolításához. Csak orvosi maszkból majdnem 2000 darab áll rendelkezésükre, és e mellé – gondolván a szakmai vizsgákra is – a Centrum még készíttetett 1600 darab textil maszkot is. Bőséges a gumikesztyű készletük is.

Szerdán érkeztek meg azok a speciális fertőtlenítő szereket tartalmazó szállítmányok, melyek többek között elektromos fertőtlenítőszer adagolóval ellátott miniállomást, és például speciálisan a számítógép billentyűzetének tisztítására szolgáló fertőtlenítőt is tartalmaznak. Ezeket még korábban rendelték meg, előrelátó módon.

A saját diákjaik mellett, több mint 100-an érettségiznek emelt szinten angolból is, melynek lebonyolítását a siófoki Baross és Krúdy Szakgimnázium látja el.

– Külön öröm számomra, hogy egyik diákunk sem mondta vissza az érettségi vizsgáját, illetve kollégáink teljes létszámmal ott vannak a gyerekek mellett, és segítik a vizsgák zavartalan lebonyolítását. Nem kellett semmilyen formában külső segéderőt igénybe vennünk. Innét is köszönöm a diákok és kollégáink felelősségteljes, a helyzet komolyságához méltó hozzáállását. A digitális oktatás bevezetésében is kiválóan vizsgáztak iskoláink, biztos vagyok benne, hogy ez így lesz az érettségi és szakmai vizsgákkal is, ezért már most nagyon büszke vagyok minden szereplőre – fogalmazott a kancellár.