Siófok: zajlanak az útfejlesztések, újra napirenden a stadionépítés (siofok.hu)

Bár jó ideje „tetszhalott” állapotban a siófoki stadionfejlesztés ügye, most „éledezni” látszik – olvasható a város honlapján, amely beszámol az az ezüstparti Liszt Ferenc sétány útburkolatcseréjéről is.


Nem került le a napirendről a futballstadion fejlesztése; az állam által e célra odaítélt 1,1 milliárd forint évek óta szerepel Siófok költségvetésében, így a 2021. éviben is. A városháza arról tájékoztatta a Siófoki Híreket: mivel a tervek több éve készültek és az építési engedély is lejárt, mostanra megtörtént a tervek frissítése. Folynak az új építésiengedély-kérelem benyújtásának előkészületei, egyebek közt kisebb telekalakításra is szükség lesz. Az állami sportberuházási ügynökség bonyolítja majd le a közbeszerzési eljárást, s egyben műszaki ellenőre is lesz a stadion korszerűsítésének.

A Siófoki Hírek úgy tudja: a jó néhány éve kalkulált 1,1 milliárd forint várhatóan nem lesz elég, de pontos számokat majd csak a közbeszerzési eljárás lezárulta után lehet látni. Ezt követően dőlhet el, hogy a siófoki stadionfejlesztésre jut-e állami pluszpénz, illetve ha szükséges, milyen ütemezésben valósul meg. Jelenleg a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban az szerepel: 1,1 milliárd forintból egy 3500 néző befogadására alkalmas létesítmény készül Siófokon. Hamarosan bemutatják a friss látványterveket is.

 

Megújul a Liszt Ferenc sétány

Zajlik az ezüstparti Liszt Ferenc sétány teljes burkolat-kopórétegének cseréjére, majd ezt követi a a kerékpáros nyomvonal kijelölése. Nem különálló kerékpárút készül, az útburkolat szélein sárga kerékpáros piktogramot festenek fel. A beruházás költségeit megosztotta a város és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A siófoki önkormányzat 22 millió forintot vállalt, hogy a teljes burkolatszélesség marása és újraaszfaltozása megtörténhessen. A beruházás része a balatoni bringakörút fejlesztésének – írja a siofok.hu.