Siófoki elkerülő: két nyomvonal esetében készül koncepcióterv

A siófoki tehermentesítő út lehetséges nyomvonalairól egyeztetett Lengyel Róbert siófoki polgármesterrel a térség országgyűlés képviselője. Witzmann Mihály még szeptemberben jelentette be, hogy a kormány támogatja a siófoki tehermentesítő út megépítését, és megkezdődnek a tervezői munkák.

Az elmúlt hetekben számos szakmai egyeztetés történt az ügyben, amelyeken a NIF Zrt., a Magyar Közút NZrt., a tervezők és a siófoki önkormányzat is részt vett – közölte Facebook oldalán Witzmann Mihály. A képviselő kifejtette:  a szakmai tárgyalások eredményeként az a javaslat született, hogy a NIF Zrt. által eredetileg felvázolt nyolc lehetséges változat közül kettő nyomvonal esetében készüljön koncepcióterv, amelyek társadalmasítását a városi önkormányzat fogja lefolytatni.

Az egyik – feltehetően olcsóbb – elképzelés az új Kiliti-duzzasztón keresztül biztosítaná a Sió-csatornán való átkelést, és az új szennyvíztelepre vezető útszakasz egy részét is integrálná a fejlesztésbe, a másik terv pedig egy új híd építését javasolja. Megfontolandó kérdés az is, hogy a Siófok-Kaposvár vasútvonal keresztezésénél felüljáró épüljön-e, vagy elegendő a szintbeli átkelés biztosítása – tette hozzá.

Kifejtette: az általam kezdeményezett találkozón azt kérte Lengyel Róbert polgármestetől, hogy az Önkormányzat által is preferált két nyomvonal széleskörű megismerésére és véleményezésére mindenképpen biztosítsanak lehetőséget a városlakóknak. Ennek megfelelően abban állapodtak meg, hogy a jövőben akár hagyományos, akár online formában is lehetőséget teremt erre a városvezetés.