Siófok: szombaton Sinatra Summer Night, vasárnap Zene a Zöldben (siofok.hu)

Siófokon a Jókai park két koncertnek is színtere lesz ezen a hétvégén. Július 29-én, szombaton 19:30-tól a szabadtéri színpadon látható a Sinatra Summer Night, július 30-án, vasárnap pedig az Amadinda Ütőegyüttes játszik 19 órától a parkban, a Zene a Zöldben ingyenes komolyzenei koncertsorozat részeként.

 

A Sinatra Summer Night című előadásban Malek Andrea, Gájer Bálint, Lányi Lala,Vastag Tamás a Stúdió 11 kíséretével egy estére megidézik a swing virágkorát, a ’30-as évek Amerikájának dohányfüstös, fehér inges, fekete autós miliőjét.

Vasárnap a komolyzene kedvelőit várják a Jókai parkba. A neves előadóművészek gondoskodnak a szokványosnak nem mondható helyszín jó hangulatáról. A park szép szőnyegén vagy padjain üldögélve adhatja át magát bárki a kulturális piknik varázsának.

Az Amadinda együttes 1984-ben alakult, tagjai a budapesti Zeneakadémián végezték tanulmányaikat. A 90-es évek második felében három új, markáns célkitűzés jelent meg az együttes munkásságában: a tradicionális ütőhangszeres kultúrák kutatása, az együttes tagjainak zeneszerzői tevékenysége, valamint korábbi zenetörténeti korszakok darabjainak ütőhangszeres átiratban való megszólaltatása.Az együttes tagjai az elmúlt évtizedekben aktívan együttműködtek olyan világszerte ismert művészekkel mint Kocsis Zoltán, Schiff András, Marton Éva, Kurtág György, Eötvös Péter, Presser Gábor, Keller András, Paul Hillier, Rivka Golani és James Wood. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára az Amadindát az egyik legeredetibb ütőhangszeres együttesként tartják számon a világon.