Siófok rendezi az első magyar fekvenyomó bajnokságot II. osztályú versenyzőknek

Siófokon rendeznek először olyan országos fekvenyomó bajnokságot 2017. március 11-én, amely kifejezetten a II. osztályú versenyzőknek kínál lehetőséget a megmérettetésre. A város hagyományteremtő szándékkal ad otthont az egész napos, sztárfellépőkkel tarkított eseménynek – áll az önkormányzat hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében.

      A versenyzés és a sportág népszerűsítése mellett a tehetségkutatás is fontos célja az I.RAW (vagyis támasztóruha nélküli) Felnőtt Női és Férfi Fekvenyomó II. Osztályú Magyar Bajnokságnak, amit a Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában (Siófok, Szépvölgyi utca 2.) rendeznek meg szombaton.

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere elmondta, a verseny két szándék szerencsés találkozásából született meg. Egyfelől elindult egy törekvés az erősport Siófokon történő meghonosítására, mert igen népszerűek a kondi-termek, és mutatkozik rá igény, illetve akadnak e sportnak neves képviselői a városban. Másfelől a Magyar Erőemelő Szövetség is készült arra, hogy több ember, több klub számára teszi lehetővé a hivatalos versenyzést, bajnokságot rendezve II. osztályú sportolóknak is. A siófoki verseny megrendezése a szervezők, a sportszövetség, a város és a szponzorok komoly összefogásának eredménye. Márciusban hoz vendégeket a városba, látványos, ingyenes programot biztosítva. Siker esetén többnapos eseménnyé nőheti ki magát, nemzetközi bajnokság lebonyolítását is lehetővé téve, ami több ezer plusz vendégéjszakát jelenthet Siófoknak a jövőben, idegenforgalmi szezonon kívül.

Kromek András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja, a Magyar Fekvenyomó Válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy a március 11-i megmérettetésre, amelyen első osztályú sportolók nem indulhattak, 74 versenyző – köztük 19 hölgy – nevezett 15 klubból, 14 súlycsoportban, az ország legkülönbözőbb pontjáról érkezve. Az eseményen jelen lesz, és mintákat vesz a Magyar Antidopping Csoport is. „Fontos számunkra a bajnokság tisztasága. A nevezők névsorát nézve érdekes, izgalmas versenyre számítunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány. Amennyiben kellő fogadókészség mutatkozik a siófokiak részéről, és sikeres lesz a rendezvény, érdemes gondolkodni a jövőben egy I. osztályú, majd háromfogásos verseny, öt éven belül pedig akár nemzetközi bajnokság megrendezésében is – tette hozzá. (Az erőemelés három fogásnemből álló verseny, amelyből az egyik a fekvenyomás.) Siófokon ebben a sportágban utoljára 1996-ban rendeztek Európa bajnokságot.

Kozma Zoltán első magyar testépítő világbajnok, a verseny rendezője elmondta, hogy siófoki klubja, a Kozma Gym két versenyzőt indít a szombati bajnokságon, és versenyen kívül ő maga is kipróbálja tudását a polgármesterrel együtt.

Az eseményen sztárfellépők lesznek: Kiss Virág /IFBB bikini pro/ Vasvári Nikolett /IFBB figure pro/ Karina Gavrikova /IFBB VB II. helyezett/

A bajnokság fő támogatója a siófoki FGSZ Zrt. A verseny részletei, illetve nevezési listája elérhető a www.hunpower.hu honlapon.

(18:43)