Siófok két licitre bocsátott BAHART-vagyonelemet is megvesz (siofoki-hirek.hu)

Új fizetőparkolót kíván kialakítani a vasút mentén Siófok, amihez élve elővásárlási jogával, megvásárolja a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) licitre bocsátott Vitorlás utca 2. alatti ingatlanát – olvasható a város honlapján. A város korábban már jelezte, hogy igényt tart a társaság által licitre bocsátott másik siófoki, a hajókikötőnél található ingatlanra is, így ezek közösségi tulajdonban maradnak. 

 

Az állami tulajdonba kerülése után profiltisztításról döntő BAHART több más siófoki ingatlan mellett licitre bocsátotta a Vitorlás utca 2. alatti szolgálati lakást is (az aluljáró és a jelenlegi vasút menti parkoló között) 66 millió forintos kikiáltási áron. Az árverésre egyetlen jelentkező akadt, aki a meghirdetett áron vitte volna el az ingatlant, Siófok városa azonban elővásárlási joggal bír. Dr. Lengyel Róbert polgármester arról tájékoztatta a siofoki-hirek.hu-t, hogy a BAHART által szintén licitre bocsátott hajóállomási Dísz tér mellett, ebben az esetben is élni kíván a város az elővásárlási jogával.

„Elképzelésünk az, hogy az egész területet egységként kezelve fizetőparkolót alakítunk majd ki – mondta a városvezető. – Nyári időszakban komoly plusz bevételi forrást jelenthet majd Siófoknak, így ez a kivásárlásunk elsősorban befektetési célú, amellett, hogy a város egy értékes ingatlanvagyonnal egyébként is gyarapodott így. Még ilyen nehéz időkben sem volt szabad ezt a lehetőséget elengedni, annál is inkább, mert lett volna azonnal másik vevő is rá, ugrásra készen. A döntésemet korábban informális ülés keretében a képviselő-testületi tagokkal egyeztettem, s teljes egyetértés, egyhangúság mutatkozott az adásvétellel kapcsolatban.”