Siófok látta vendégül a legtöbb magyart a nyáron

Többször, de rövidebb időre utaztak pihenni a magyarok az elmúlt három hónapban, jellemzően valamilyen Balaton-parti településre – ez derült ki a Szallas.hu legfrissebb statisztikáiból. A legtöbb vendég Siófokot választotta idén nyáron is, Budapest a 2., Hajdúszoboszló a 3. a népszerűségi rangsorban.

A július- szeptember közötti időszak utazási szokásairól készített elemzés adatsorából kiolvasható, hogy az elmúlt három hónapban minden második belföldi szállásfoglalás csupán 1 vagy 2 éjszakára szólt, sokan a magyar tengert választották. Ebben fontos szerepet játszott a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralásra utaznak – fogalmazott a közleményben Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.
A Balaton egyértelműen a legnépszerűbb desztináció, erről árulkodik a megyék sorrendje: Somogy, Veszprém, Heves és Pest szálláshelyei fogadták a legtöbb pihenni vágyót az elmúlt időszakban, a belföldi idegenforgalom 50%-án osztozva.
A három dobogós város  évek óta vezeti a top 10-es listát a nyári időszakban. A tavaly 4. Balatonfüred egy helyet csúszott a népszerűségi listán, helyét Eger vette át.
Ebben fontos szerepet játszott a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralásra utaznak – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője a közleményben.
Az év hátralévő részében a belföldi vendégforgalmat a wellness típusú kikapcsolódás alakítja: dinamikusan nő októbertől a wellness-csomagajánlatok iránti érdeklődés, a legvonzóbb célpontok sorrendben Hajdúszoboszló, Eger, Zalakaros és Gyula, ahol többnyire 3 és 4 csillagos szállodákban foglalnak a magyarok – mondta a Szallas.hu szakértője.

Forrás: Szallas.hu
Forrás: Szallas.hu

A 10 legnépszerűbb hazai település 2016. III. negyedévben

(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései.)

  1. Siófok (1.)
  2. Budapest (2.)
  3. Hajdúszoboszló (3.)
  4. Eger (5.)
  5. Balatonfüred (4.)
  6. Gyula (7.)
  7. Balatonlelle (6.)
  8. Szeged (8.)
  9. Hévíz (-)
  10. Zalakaros (10.)

(17:00)