Siófok köszönetet mond a belügyi tárcának, és jegyzőt keres

A siófoki önkormányzat kérésére a Belügyminisztérium hozzájárult, hogy a város ne írjon ki közbeszerzést a Rózsakertje 270 millió forintos támogatásból elvégezhető felújítására, hanem saját cégével végeztesse el a munkát. A város új jegyzőt keres, a kiírt pályázatra december 10-ig lehet jelentkezni – derül ki dr. Lengyel Róbert polgármester Facebook bejegyzéséből. 

A siófoki polgármester közösségi oldalán megjelent információk:
“.. a Rózsakert felújításának 2. és 3. ütemére kapott központi forrás felhasználása tekintetében levélben fordultam az illetékes Belügyminisztériumhoz, járuljanak hozzá, hogy a nagyjából 270 millió Ft értékű beruházást ne kelljen közbeszereztetnünk, hanem az önkormányzati tulajdonú Siókom Nkft-t bízhassuk meg a munkálatok elvégzésével. (Így ez a sok pénz önkormányzati vagyont és nem külsős vállalkozást gyarapíthat, meg persze adott esetben reklamálni is egyszerűbb lehet 🙂 .)
Pogácsás Tibor államtitkár úr most arról tájékoztatott, hogy nem látja akadályát a „házon belüli” kiviteleztetésnek. Szóval a munkát az önkormányzati tulajdonú Siókom kaphatja meg. Örülünk és köszönjük a gyors, egyben kedvező választ.”
“.. a korábbi jegyzőnk, dr. Sárközy László távozott a hivatalunk éléről. A jogszabályi előírásoknak megfelelően kiírásra került a jegyzői pályázatunk. December 10-ig lehet benyújtani azokat, majd pedig döntök az új jegyző személyéről (mert, hogy a jegyzői kinevezés joga kizárólagos polgármesteri hatáskör). Érdeklődők már vannak és igyekszem majd minden körülményt figyelembe véve kiválasztani e meghatározó pozíció leendő betöltőjét.”