Siófok a legsportosabb balatoni település

Húsz település csapatainak részvételével, immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg  idén a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában mérkőztek meg Vonyarcvashegyen. A Balaton legsportosabb települése címet idén Siófok érdemelte ki, megelőzve Ábrahámhegyet és Zánkát – tájékoztatták a rendezvény szervezői a hirbalaton.hu-t.

     Jó időben, remek pályákon sportolhattak szombaton a Mozdulj Balaton résztvevői. A mérkőzések kezdete előtt a csapatokat Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár és Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója köszöntötte a vonyarcvashegyi Lidó Strandon.

     A legnépesebb mezőny idén is a strandröplabda-tornára gyűlt össze, ahol 14 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy révfülöpi és egy siófoki duó játszotta egymással, és a veszprémiek kerekedtek felül.

    Streetballban a korábbi többszörös győztes siófokiak a tavalyi harmadik hely után visszahódították elsőségüket.

   A strandfoci-torna döntőjében a zánkaiak kerekedtek felül a balatonberényiek ellen.

    Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok érdemelte ki Ábrahámhegy és Zánka előtt. A díjakat Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere, Vörös Csaba, az Intersport keszthelyi üzletvezetője és Bartsch János főszervező adta át.

  A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

Fotó: mozduljbalaton.hu
Fotó: mozduljbalaton.hu
Fotó: mozduljbalaton.hu
Fotó: mozduljbalaton.hu

  Az eredmények.

Streetball (9 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás

Strandfoci (10 csapat): 1. Zánka, 2. Balatonberény, 3. Ábrahámhegy

Strandröplabda (14 páros): 1. Révfülöp, 2. Siófok, 3. Balatonszárszó

Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Zánka.

A kapura rúgó verseny győztese: Bánki Márton (Balatonakarattya)

A kosárra dobó verseny győztese: Czirok Gábor (Szombathely)

(09:40)