Sikeresek a strandfelújítások Balatonszepezden (veol.hu)

Nettó 86 millió forintból, a legnagyobb fejlesztés Balatonszepezden, a Központi strandon történt. Ebből a költségből, 26 millió forint saját erőből büfét építettek a fürdőhelyen, mely a közösségi összefogás egyik szép példája, hangsúlyozta Bíró Imre, Balatonszepezd polgármestere a minapi nyári szezonnyitó rendezvényen, ahol ebből az alkalomból virágkoszorút dobott a Balatonba.

 

Kontrát Károly országgyűlési képviselő azt mondta, Balatonszepezd a Balaton egyik varázslatos helyszíne, csodálatos környezetben található, ahol sikeresen pályáztak a fejlesztésekhez. Reményei szerint a település megmarad olyan gyöngyszemnek, amilyennek megismerték – írja a veol.hu.

Köszönettel beszélt a képviselő támogatásáról, segítségéről Bíró Imre, Balatonszepezd polgármestere.

Nagyon lényeges, hogy a fürdés és strandolás mellett megfelelő programokkal is tudják szórakoztatni az idelátogató vendégeket, melyekről szakemberek gondoskodnak és különféle kiadványokban is tájékoztatják az embereket, hangsúlyozta. A strandokról elmondta, az önkormányzatnak három fizetős strandja és egy szabad strandja van, amit egyesületi kezelésbe adtak. Az utóbbi két évben a Kisfaludy strandfejlesztési program keretében jelentős beruházásokat végeztek a fizetős strandokon, a munkákat június végéig befejezik. Az egyesületi strandon, még a télen saját beruházásban felépítettek egy vizesblokkot, járdával együtt.

A Viriusi strandon új öltözőket, konténeres vizesblokkokat alakítottak ki, és új büfével bővül a szolgáltatás. A Szepezdfürdői strandon napvitorlák, új családbarát vizesblokk, napelemes világítás, wifi és büfé várja a vendégeket. A Központi strandon történt a legnagyobb fejlesztés, az elmúlt két év alatt nettó 86 millió forintból, ebből 26 millió forint saját erőből büfét építettek. A polgármester aláhúzta, a büfé jó példája az összefogásnak, amit úgy alakítottak ki, hogy tavaly nyáron a rendezvények bevételeiből a pénzt összegyűjtötték, majd ebből az összegből megterveztették, illetve engedélyeztették a kivitelezést.

A munkának tavasszal álltak neki és a munkák zömével nyárra végeztek. A strandot június 25-én nyitják meg, és sajnos kénytelenek megemelni a belépőket, hogy elkerüljék a veszteséges működést. A fürdőhely megnyitását a tervezetthez képest egy héttel elhalasztották. Még némi időre van szükség ahhoz, hogy minden munkát befejezzenek, de a polgármester szerint kárpótolja a strandolókat a rengeteg újdonság, ami várja őket.  Így a homokos úszóstég, a felújított röplabda pálya, az új kosárlabda pálya, a napvitorlák, az új mentő katamarán, a mozgássérültek, a vakok és gyengén látók részére kialakított akadálymentes bejárók, amelyek még készülnek. Újdonságok a büfék terasszal, árnyékoló vitorlákkal, ami a strandon belüli szolgáltatás minőségi javulását jelenti, sorolta a fejlesztéseket Bíró Imre, majd köszönettel szólt azokról, akik segítettek a munkálatoknál, illetve a képviselő-testület támogatásáról, a források apropóján.