Sikeres volt az idén indított iskolahajó program Balatonföldváron (ÖS)

Az egyedülálló kezdeményezés a Balatonon elsőként Balatonföldváron indulhatott el. Az iskolahajó program a földvári vitorlázás hagyományait hivatott őrizni – közölte Balatonföldvár Önkormányzata.

A vitorlás hajón folytatott nevelés gyökerei tengeri környezetre vezethetők vissza. Az iskolahajót nem arra használták, hogy fiatalokat tengeri életre neveljenek, hanem arra használták a tengert, hogy a fiatalokat az életre neveljék. Később a világ számos taván, folyóján is megjelentek az iskolahajók. A földváriak a Balatont használják fel erre a célra. Gyerekeknek és fiataloknak szól, környezettudatos oktatóprogram keretében ösztökéli őket a Balaton valódi megismerésére, segít felfedezni számtalan lehetőséget, és értékelni azt az életminőséget, amit a tó és Földvár adottságai nyújtanak.

Az oktatóprogram próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Mindemellett kiváló alkalom a csapatépítésre, a közösség összekovácsolására. Az iskolahajó program zászlóshajója a balatonföldvári kikötőhellyel rendelkező 70-es cirkáló, a Krajcár.