Sikeres volt a Szent Erzsébet Jótékonysági Karitász Bál Keszthelyen (TV Keszthely)

Jótékonysági bált rendeztek a Karitász javára. A Kis Szent Teréz Plébánián működő Kármelhegyi Boldogasszony Karitász munkáját támogatták. 150 vendég töltötte meg a Helikon Hotel rendezvénytermét. A jótékony cél mellett a közösség és a család szerepét hangsúlyozták a pénteki eseményen.

Szent Erzsébetről énekelt a Vox Carmeli leánykar. A két éve működő együttes a bál névadójának életéről, csodatételeiről emlékezett meg. A rendezvény idén is teltházas volt. Már két hete le kellett zárni a jelentkezést – tudósított a TV Keszthely.

„Szent Erzsébet Jótékonysági Karitász Bál, amelynek a célja nem csak az, hogy jótékonykodunk – ez a legfontosabb nyilván. De hogy együtt tudunk lenni és hálát adni a jó Istennek, hogy egyáltalán emberszámba tudjuk venni a szomszédot, a felebarátot és ezáltal tudunk valami jót tenni, mert jónak lenni jó, ez a legfontosabb az életben, hogy tudjunk valami jót tenni” 

– nyilatkozta Mezei András plébános.

Krisztus szeretete sürget minket – Pál apostol gondolata vezérelte a szervezőket. A rendező Kis Szent Teréz Plébánia hálás, hogy Keszthely bizonyos rétegeiben megvan az irgalmasság. A jótékony cél mellett a közösség ereje vonzotta a vendégeket.

„Nagyon fontos, hogy valami jót tegyünk a város érdekében, vagy valakinek az érdekében. András atya felhívását olvastam a facebookon és rögtön jelentkeztünk. Tavaly is itt voltunk és remélem, hogy eljövünk a farsangi bálra is, ami szintén jótékonysági rendezvénye lesz az egyháznak”

– mondta Aradvári Lászlóné.

A bál programján különböző kulturális produkciók és köszöntők váltották egymást. Manninger Jenő polgármester a város iránti elkötelezettségről, a közösségről és a családokról osztotta meg gondolatait: „Ezeket a közösségeket az akkori szocializmusban olyan nagyon nem szerették. Mesterségesen hoztak létre ilyeneket, de olyan nagyon nem szerették. Viszont egyetlen egy dologhoz nem mertek nyúlni: a családoknak a közösségéhez, a nagycsaládok közösségéhez.”

Karácsony előtt még nagyobb figyelmet szentelnek a rászorulók megsegítésére, de a Kármelhegyi Boldogasszony Karitász csoport év közben is segít, ahol tud. Ajándékcsomaggal, tartós élelmiszerrel, gyógyszerrel vagy tűzifával támogatják az elesetteket. Kérik, ha valaki ismer olyat, aki szükséget szenved, jelezzék feléjük. Azt tapasztalják, hogy sokan nem mernek kérni, még ha nagy szükségük is van rá. A bálon 1.205 000 forintot gyűjtöttek a Kármelhegyi Boldogasszony Karitásznak.