Sikeres volt a Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat (TV Keszthely)

Számos eseményt tartottak a “A helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen” című TOP-os pályázat keretében. A konzorcium Keszthely város önkormányzatából és a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft-ből állt össze. Ötvenötmillió forintot fordítottak programokra 2019 és 2022 között.

 

Több mint kilencven program valósult meg a pályázatban, kétezer főnél többen voltak a rendezvényeken, a projektben résztvevők a pályázat lezárása után is tovább dolgoznak a helyi identitás erősítésért – tudósít a TV Keszthely.

„Az elején kezdődött közösségi beszélgetésekkel, majd több akciót is megvalósítottunk, illetve programokat, részvételi fórumokat valósítottunk meg. Ezenkívül az önkormányzat, mint konzorciumi tag a bűnmegelőzést elősegítő programokat, közlekedésbiztonsági programokat hajtott végre a rendőrség közreműködésével.”

-fogalmazott Krupla Marcell, a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft projektmenedzsere.

Tóthi Attila nem tősgyökeres keszthelyi, de már régóta a város lakója. Igazi lokálpatriótaként dolgozik a település érdekében. Nevéhez fűződik a Hello Keszthely applikáció, ami a projektben valósult meg. Magyarország legnagyobb szakmai versenyén az év kreatív díját, és a fődíjat is elnyerték az alkotók.

„Nagyon sok városban voltam korábbi munkáim miatt átutazóban. Szerintem az egyik legszebb város Keszthely Magyarországon. Nagyon szeretem a kisebb közösséget itt, ami van. Nyilván a Balaton közelsége, itt éltem az egyetemi éveimet. Így van egy plussz érzelmi kötődésem az egészhez. És a természeti kincsek igazából. Itt gyereket nevelni, és itt lakni, az én szakmám így is eléggé hajtós szakma, jobb ezen körülmények között dolgozni, mint Budapesten.”

-fogalmazott. A pályázat egy része a Keszthelyre beköltözöttek beilleszkedésével foglalkozott. Létrehoztak nekik egy Facebook csoportot, “Keszthelyi lettem” címmel.

Vozár Péterné Keszthely alpolgármestere szerint elég jól mozgatja az ide költözőket, s igyekszik közöttük barátságokat, ismeretségeket, együttműködéseket generálni.

Most itt, ezen az utolsó rendezvényen őket hívták meg a szervezők, és bízom benne, hogy ez az egész együttműködés a továbbiakban is folytatódni fog. Hiszen nagyon fontos, hogy ne csak válasszák Keszthelyt lakhelyül, hanem itt jól is érezzék magukat, és ezért a projekt is sokat elkövetett, és mi Keszthely város vezetése nevében is szeretettel várjuk őket és igyekszünk segíteni nekik.” 

-fejtette ki az alpolgármester.