Sikeres projekteket zárt Keszthely – új fitness eszközök a játszótereken

Sikeresen megvalósult a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatásban részesült egyebek mellett a „Vásár téri játszótér és a Kertvárosi játszótér fejlesztése”, valamint a „Vaszary utcai játszótér és a Semmelweis utcai közösségi tér fejlesztése” című projektje. Előbbi 13,413 millió forint, míg utóbbi 12,579 millió forint, 100 %-os európai uniós támogatással jött létre a Széchenyi 2020 program keretében. 

Az egyik pályázat célja a Vásár téri és a Kertvárosi nyilvános játszótér családbarát játszótérré alakítása, fejlesztése, új, minősített, korszerű eszközökkel felszerelt, családbarát, fenntartható, burkolatában is biztonságos és korszerű, élményközpontú játszóterek létrehozása a Vásár téri és a Kertvárosi játszóterek lakókörnyezetének közvetlen közelében. A pályázat előkészítése és végrehajtása helyi civil szervezetek együttműködésével valósult meg.  A Vásár téri játszótérre telepített új fitnesz eszközök a felnőttek számára kikapcsolódási és aktív mozgási lehetőséget biztosítva nyújtanak a helyi lakosság számára hiánypótló, új szolgáltatást.

A másik pályázat célja volt a Vaszary utcában lévő nyilvános játszótér családbarát játszótérré alakítása, fejlesztése, valamint a Semmelweis utcai közösségi tér fejlesztése kültéri fitnesz eszközök telepítésével. A pályázat előkészítése és végrehajtása ez esetben is a helyi civil szervezetek együttműködésével valósult meg.  A Semmelweis utcában megvalósuló közösségi tér hiánypótló fejlesztéseként a felnőtt (beleértve a szenior korosztályt is) korosztály igényeinek kielégítése céljából kerültek elhelyezésre fitnesz eszközök tekintettel arra, hogy a 3-20 évesek részére a közelmúltban már megvalósításra került az igényeket kiszolgáló közösségi, játszó és workout fitnesz tér.

Mindezeken felül megvalósult a Schwarz Dávid utcai játszótér fejlesztése is 17,721 millió forintból, a IV. Béla téri és a Kossuth utcai játszótér fejlesztése 15,677 millió forintból, valamint a Rózsa utcai játszótér és a Damjanich utcai játszótér fejlesztése 14,855 millió forintból.