Siker volt a „Kóstold körbe” gasztrofesztivál Siófokon (likebalaton.hu)

A Balatoni Kör Kóstold körbe Bor & Gasztrofesztiválja méltó helyszínre talált a siófoki Plázson. Egy 1500 négyzetméteres sátorban 25 étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőző kínálta legjobb fogásait. A rendezvény áprilisban újra visszatér a városba.

A Balatoni Kör Siófokon rendezte meg őszi-téli-tavaszi gasztrosorozatának első állomását, ahol a szervezet tagjai, borászatai, éttermei, cukrászatai, pálinkásai felvonultatták ínycsiklandó finomságaikat. A megújult rendezvény célja, hogy a szervezők bebizonyítsák,  a nyári időszakon kívül is van élet a tó partján. Sőt ilyenkor van igazán lehetőségük megmutatni, hogy milyen színvonalas szolgáltatásokkal várják a vendégeket egész évben.

Az őszi ízeket és színeket felvonultató kínálatban sokféle ételt mutattak be: például bárányragut mentás padlizsánnal, sült fokhagymával, rosé kacsamellet pirított nudlival és körtével, vagy szőlőmustban pácolt libamellet roston sütve, káposztával, valamint diós cvekedlivel.

A Balatoni Kör tagjai mellett ezúttal siófoki vendéglátóhelyek is megmutathatták legjobb fogásaikat. A “Kiss” Nasi cukrászda például Halloween cupcake-kel, kekszekkel, mákos gubával, színes habcsókokkal csábította az érdesszájúakat.

A rendezvény ezúttal kiegészült egy jótékonysági akcióval is. Szalai Krisztián keszthelyi festőművész alkotására lehetett licitálni a helyszínen. Az árverésen befolyt 135 ezer forinttal a Magyarországi Vérlovagokat támogatták.

Minden helyszínen szeretnénk jótékonysági árverést rendezni, a támogatandó szervezet pedig minden alkalommal más lesz

– mondta Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke. Elárulta, hogy Siófok alpolgármesterének javaslatára áprilisban újra visszatérnek a nyár fővárosába, így nem márciusban, hanem áprilisban ér majd véget a Kóstold körbe Bor & Gasztrofesztivál.