Sétányfelújítás és strandfejlesztés Balatonföldváron

Folytatódik a Kvassay sétány partvédőművének felújítása és a strandok szolgáltatási színvonalát is bővíti jövőre Balatonföldvár. Mindkét beruházáshoz pályázati forrást is felhasznál a város- a november 26-ai rendkívüli testületi ülésről beszámoló városi honlap szerint.

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán ősszel nyert városunk 10 millió forint támogatást a Kvassay sétány partvédőmű III. szakaszának a felújítására. A szakasz egyes részein a burkolat erősen megbomlott, a kövek kiestek a víz és a jég eróziós hatása következtében. A kiüregesedett és megbomlott szakaszok kivésése szükséges, majd betonba ágyazott terméskő berakásával az eredeti állapotot kívánják helyreállítani. Jelenleg a lábazati kőszórás hiányos, erősen erodált. A partvédmű felújítása után a kőszórás rendezése és .pótlása is megtörténik. A kivitelezés 2020 tavaszára készül el- írja a balatonfoldvar.hu.

Folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál. Testületi döntés értelmében Balatonföldvár önkormányzata is részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázaton. Sikeres elbírálás esetén a Keleti és Nyugati strandok szolgáltatásainak színvonalát szeretnék növelni, bővíteni. Mindkét stand esetében előzetes felmérés történt arra vonatkozóan, hogy mi az ami a vendégek részéről igényként megfogalmazott. Így összességében az előterjesztés az összes fejlesztési elképzelés maximális költségét tartalmazza. Ismerve az országosan rendelkezésre álló keretösszeget az önkormányzat tisztában van vele, hogy ezek közül csak a fontosabb beruházások fognak megvalósulni. A pályázat beadási határideje november 30 – fogalmaznak a tájékoztatásban.