Séták a Balaton-felvidéken a Vizes Élőhelyek Világnapján

A Vizes Élőhelyek Világnapjához kapcsolódóan szervez sétát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A Hévízi láphoz február 2-án, a Kis-Balatonhoz február 4-én indítanak szervezett túrát. 

Február 2-án van a Vizes Élőhelyek Világnapja, amely ezen élőhelyek fontosságára, biodiverzitására, értékeire hívja fel a figyelmet. A csütörtöki túra a feltárt római villa mellől indul és vezet át a Hévíz-Cserszegtomaji lápon a Dobogóra. A geológiai múltban a hévíz nem a mai helyén tört a felszínre. A Keszthelyi-hegység peremén számos helyen megtalálhatjuk a nyomait, csakúgy, mint a Dobogón. Ugyanezen az úton tér vissza a csoport kiindulási pontra. A túra rövid, de a szervezők tájékoztatása szerint több helyen igen meredek, és részben benőtt az út.

A szombati séta, a Vönöczky Schenk Jakab Kutatóháztól egy közeli vizes élőhelyre. A séta során a Kis-Balaton, amely nemzetközi jelentőségű madárélőhely és vizes élőhely, természeti értékeiről, valamint az idei év témájáról, a vizes élőhelyeknek a természeti katasztrófák elkerülésében, mérséklésében betöltött szerepéről tudhatnak meg részleteket a résztvevők. A program ingyenes, de bejelentkezéshez kötött! Részletek a BFNP honlapján.

(13:15)