Semmelweis-nap: kitüntetésekkel ismerték el a helytállást Tapolcán (tapolcaimedia.hu)

Dr. Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő és Dobó Zoltán polgármester egyaránt méltatta a helyi egészségügyi dolgozókat, majd kitüntetéseket, elismerő okleveleket adtak át az ünnepi eseményen az arra érdemesülteknek. Később Dr. Lang Zsuzsanna kórházigazgató pohárköszöntője, közös koccintás és svédasztalos ünnepi vacsora várta a résztvevőket.

Az  egészségügy dolgozóinak helyi ünnepén részt vett dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Lang Zsuzsanna, a Deák Jenő Kórház főigazgatója, Dobó Zoltán polgármester és Tapolca város önkormányzatának számos képviselője, dr.Töreki-Vörös Ibolya megyei irányító intézményvezető, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója és Farkas Mária Anna, a Csolnoky Ferenc Kórház gazdasági igazgatója is – tudósított a tapolcaimedia.hu.

Dr. Navracsics Tibor miniszter, a térség országgyűlési képviselője a szféra dolgozóit köszöntve arra mutatott rá, hogy egy olyan hivatást  ünnepel most az ország, amely az “emberi élet minden titkával tisztában van”.  Ott vannak Ők a születésnél, az élet kezdeténél, nehézségeinél, és ott vannak az élet végénél- fogalmazott.

Dobó Zoltán polgármester beszéde első részében az elmúlt évtizedekben az orvostudomány területén lezajlott rendkívüli technikai fejlődést vette górcső alá, de figyelmeztetett, a Semmelweis-napon az embereket ünnepeljük, azokat, akik az életük kockáztatásával is mások megmentésén munkálkodnak.

Emlékezzünk az elmúlt két év Covid járványára. Senki nem tudja mindmáig megmondani, hogy miért van az, hogy míg az egyik ember tünetek nélkül átvészeli a vírust, addig mások belehalnak. Az egészségügyi dolgozó ebben a háborúban sem mérlegelt, hiszen ez volt a front, a lövészárok, ott volt az ellenség. Orvosok, ápolók, mentősök hivatásuk esküjéhez méltóan vették ki részüket ebből a harcból. Ezért Tapolca város részéről is köszönet jár a szféra dolgozóinak, nagy tisztelettel és  szeretettel tartozunk irányukba

– fogalmazott a tapolcai polgármester. Dobó Zoltán elismerések átadásával is nyomatékot adott a város hálájának. A Covid járvány idején erőn felül teljesítő tapolcai háziorvosi rendelők  és gyermekorvosi körzetek dolgozóinak adott át elsőként elismerő okleveleket.

Kitüntetésben részesültek:

Dr. Kazári László, Ányosi Judit, Fáróné Hegedüs Beáta, dr. Varga István, Bárány Mónika, Szeli Szilvia, dr. Cséri Tamás, Cséri Rita, Kálmánné Szalai Beatrix, dr. Sőth Tamás, dr. Sőthné Hohl Aliz, Siposné Horváth Mónika, dr. Hubert János, Kecskeméti Lászlóné Márta, Hubertné Rajz Roberta, dr. Stark Elek, Starkné Sokkhegyi Ilona, Dabosi Istvánné, dr. Strecke Susanne, Szijártó Andrea, Németh Tímea,  dr. Szabó Gabriella, Tóth Ferencné, dr. Sövényházi Ilona és Vágó Katalin Rozália