Saját költségén teszteltet Marcali (sonline.hu)

Egymillió forintot különített el Marcali az önkormányzat költségei terhére, hogy a szociális ágazatban és az óvodákban dolgozók közül azokat is teszteljék koronavírusra, akik az állami vizsgálatból kimaradnak.


Pénteken szokásos polgármesteri tájékoztatójában közölte a marcali vírushelyzet aktualitásait Sütő László, marcali polgármester. Ahol azt is bejelentette, hogy az önkormányzat költségeinek terhére 1 millió forint elkülönítéséről döntött. Ezt az összeget koronavírus tesztelésre fordítja a város. Ugyanis az állami tesztek körébe a marcali szociális dolgozók közül csak tizenhárman kerültek be, az óvodákban pedig csak az óvodapedagógusokat, ám a konyhai dolgozókat, karbantartókat nem. Sütő László úgy fogalmazott, ők is rendszeres kapcsolatban vannak a gyerekekkel, így kívánatos volna az ő tesztelésük is.
Hozzátette: a jövő hét második felében elvégzik az említett szakemberek tesztelését is. Megjegyezte: a marcali intézményekben a rendeletben meghatározottak körében megkezdődött a koronavírus tesztelés, amely hétfőn és várhatóan kedden is folytatódik. Sütő László úgy fogalmazott: a rendelet majd a gyakorlatban állja ki a próbát – írja a sonline.hu.