Rongálás a Balaton környéki várban – Kerekiben nyomoznak (likebalaton.hu)

A Balaton-közeli Kereki várban történt rongálás miatt tettek feljelentést. A déli part egyik legromantikusabb kirándulóhelyén a napokban adták át a vár köré épített látogatói járdát és pihenőteraszt, amit ismeretlenek az első adandó alkalommal összefirkáltak. Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki információval szolgál az elkövetőről – írja a likebalaton.hu.
Rongálás történt a balatoni térség egyetlen megmaradt kőváránál, Kerekiben, valaki összefirkálta az új fa járdát és panorámateraszt.
Rongálás nyomai a balatoni várnál, összefestékezték az új járda korlátait (Fotó: Facebook/SEFAG – somogyi erdők)

A helyiek is felháborodtak

A középkori vár kedvelt úticél a túrázók körében, de az erdővel körülvett romokat nehezen lehetett megközelíteni. Ebben segített a most megépített biztonságos fa járda, valamint a panorámaterasz, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre.

Kereki polgármestere is felháborodott a balatoni vár megrongálása miatt. Közösségi oldalán azt írta, hogy az illetékesek a feljelentést megtették, ő pedig ötvenezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemi információval tudja segíteni, hogy a tettes megkerüljön és megbűnhődjön azért, amit tett. Hozzá még két személy csatlakozott pénzfelajánlásokkal, így a nyomravezetői díj 100 ezer forintra bővült – számolt be a likebalaton.hu.