Roncsderbi bajnoki futamot rendeznek a Balaton-partján (zaol.hu)

A roncsderbi országos bajnokság mezőnye tíz év kihagyás után tért vissza Igalba, ahol a rendezők óriási munkával állították újra a nagy múltú pályát, és itt rendezték a bajnokság 4. futamát. A Kustánszeg SE versenyzői 4 első és több dobogós helyezést értek el, akik már készülnek a mostani hét végére, hiszen július 14-én Gyenesdiá­s lesz a bajnokság újabb helyszíne.

A roncsderbi bajnokságban a helyszínek közül a gyenesdiási a leghosszabb, csaknem 800 méter és a leggyorsabb is – írja a zaol.hu.  Közel 30 futamot rendeznek meg vasárnap. 10 órától időmérőkkel kezdenek a versenyzők és még ebéd előtt indulnak az ifjúsági kategóriák.

Délután számos látványos versenyszám után várhatóan 18 órakor kerül sor az eredményhirdetésre. Hosszú évek után versenyezni fog Fodor Timót is, aki megálmodta és sok éven keresztül megrendezte Gyenesdiáson a roncsderbi-versenyeket. Ezt a bajnoki futamot a Kustánszeg SE rendezi és az idei évben is emlékverseny lesz a két éve elhunyt Bakos Csaba tiszteletére. Bakos Csaba óriási munkát vállalt az egyesület életében, minden versenyen lehetett számítani a segítségére. Két gyermeke versenyez a szakágban. Az ő és családja segítsége nélkül nem biztos, hogy lenne verseny Gyenesdiáson – tudatja a zaol.hu.