Reziben és Keszthelyen is tojásfák hirdetik húsvét közeledtét (TV Keszthely)

Tojásokkal díszített fákra, bokrokra bukkanhatunk az utak mentén Reziben és Keszthelyen is. Míg városban már régebb óta szokás a díszítés, Reziben tavaly, a koronavírus miatti korlátozások idején jött az ötlet. A tojásfákat a gyerekek és felnőttek egyaránt díszítik. Keszthelyen még egy csónak is van a fácska alatt.

 

A kezdeményezés egy helyi képviselőtől származik, aki egy évvel ezelőtt a rendezvények hiánya miatt kérte fel a lakókat a közös díszítésre. Reziben két ponton díszítik fel húsvét alkalmából a fákat, bokrokat. Az egyik helyszín a körforgalom mellett van. A tojások számából úgy tűnik, a település lakossága nyitott a kezdeményezésre – tudósít a TV Keszthely.

A faluban egy felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték a lakosságot, az intézmények dolgozóit, hogy ők is vegyenek részt a díszítésben. A cél az volt, hogy színesebbé tegyék a települést, egyben legyen egy közös húsvétváró hangulat. Tafota Istvánné művelődésszervező elmondta: felhívták az intézményeik figyelmét, hogy minél többen fessenek tojásokat és minél többen hozzanak és akasszanak fel egy-egy darab tojást, mert egy darabbal is már egész szép, színessé válik ez így. Ahogyan tavaly is, nagyon szépen megteltek a fák és húsvétra szép, színes lett minden.

„Ezt szeretnénk elérni, hogy a falu közössége is megmozduljon ilyen szempontból, és közösen vegyen részt ebben az akcióban. Nagyon várjuk, ennek mi lesz a vége. Biztosan nagyon szép lesz, most is szép. Szép színesen várhatjuk a húsvétot.”

Kiskeszthelyen is újra nyuszik, tyúkok, tojások díszítik a Sopron utca elejére kihelyezett csónakot és a mellette lévő fát. A kezdeményezők arra kérik a lakosságot, hogy ha tehetik, hozzanak otthonról díszeket, tojásokat és azokat helyezzék el a kis húsvéti installáción.