Retro véradásra várják az önkénteseket Keszthelyen (TV Keszthely)

Nyáron is fontos vért adni, hiszen a szabadság alatt is történhetnek komoly balesetek. Ennek érdekében szervezi meg a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete a retro véradást minden augusztusban. Ezen az alkalmon sörrel, szendviccsel és ajándékkal kedveskednek az önkénteseknek a Keszthelyi Kórház Vérellátó Központjában.

 A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a hagyományoknak megfelelően az idén is megszervezte a retro véradást augusztus első napjaiban. A Vöröskereszt heti rendszerességgel várja a donorokat, a tapasztalatok szerint azonban nyáron nagyobb szükség van a kampányokra. A rendszeres véradók számára azonban nem kérdés, hogy részt vesznek ezeken az alkalmakon – tudósít a TV Keszthely.

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervez véradásokat. A keszthelyi területi szervezet éves előírása 3000 egység, ezt rendszeresen túlteljesítik. Köszönhető ez azoknak, akik szervezik az akciókat és a rendszeres és lelkes véradóknak is, akik minden alkalommal megjelennek, amikor tehetik. A Vöröskereszt rendszeresen látogat középiskolákba, egyetemekre is, erre azonban az elmúl másfél évben a járvány miatt nem volt lehetőség. Vért adni azonban nyáron is nagyon fontos.

„Értik és érzik a véradóink, hogy szükség van a vérre, nyáron is szükség van a vérre. Kiemelném a területünkön, hogy sok család van, aki anya, apa véradó, és a gyerekek, amikor betöltik a  18. életévet, természetes, hogy ők is jönnek és adnak vért. Sokan vannak olyanok, akik óvodás koruk óta jönnek anyuval, apuval a véradásra és természetes nekik, hogy nem félnek a fehér köpenytől és itt a laborban úgy mozognak, mintha otthon lennének.” 

– tájékoztatott Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének elnöke.

A retro véradás alkalmából sörrel, szendviccsel és apró ajándékkal kedveskedett a véradóknak a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. A csomagot a váradást követően vehették át az önkéntesek. A retro véradás kedden is folytatódik, délután 3 és 6 óra között várják az önkénteseket a Keszthelyi Kórház Vérellátó Központjába. Hiszen, aki vért ad, az megment három életet.