Rengetegen voltak kíváncsiak a kőrőshegyi tulipánszüretre (sonline.hu)

Két hét leforgása alatt majdnem teljesen eltűnt a százezer szál tulipán a Kőröshegyi Levendulás területéről. Akkora érdeklődés övezte a virágszüretet, hogy meghosszabbították a látogatási időt.

 

A színes tulipánsorok közt egymást érték a látogatók hétvégén Kőröshegyen. A nyári időszakban már elhíresült, hogy Tihany után ezen a területen is lehet már levendulát szedni. Most azonban százezer hagymából álló tulipánmezőnek örülhettek a látogatók a Balaton déli partjánál. Mindenki kezében ott volt a metszőolló, vagy épp egy mobiltelefon, hogy minden pillanatot megörökítsenek. Egy fiatal pár kérdésünkre elmondta, hogy kizárólag a fotók miatt érkeztek ide.

– Szeretjük a természetet, de most elsősorban egy jól sikerült szelfit szerettünk volna csinálni a tulipánok között – mondta Fanni. – Olyan sokat leszedtek már belőle, hogy keresnünk kellett a jó hátteret, de még így is lenyűgöző a látvány – folytatta.

A kosarak nem csak tulipánnal voltak tele, akadt aki ennivalót is csomagolt a kosarába. Több család és baráti társaság is úgy döntött, hogy a virágszüret fáradalmait piknikkel pihenik ki.
– Mivel balatonlelleiek vagyunk gyakran járunk a Balaton-parton, levendulázni is szoktunk jönni Kőröshegyre, de kevés helyen lehet egyszerre a természetet a balatoni panorámát és a színes tulipánmezőt is élvezni egyszerre – mondta Somos János, aki családjával érkezett a szüretre.

Hétvégén a hosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően sokan megvárták a naplementét és a kora esti fényekben örökítették meg a virágokat – írja a sonline.hu.