Rendőrségi nyílt napot tartanak a siófoki Nagystrandon (sonline.hu)

Április 30-án Siófokon a Nagystrandon a Rendőrség Napja keretében, bárki belebújhat egy hős bőrébe – vagy legalábbis közelről megnézheti, hogyan teszik ezt nap mint nap a rendőrség, a TEK, a tűzoltók és más vészhelyzeti szolgálatok tagjai.

A rendőrség napját ünnepelve a Nagystrandon a látogatók szemtanúi lehetnek lenyűgöző kommandós bemutatóknak, ahol a profizmus és a bátorság kerül a középpontba. De nem csak a kétlábú hősöké a főszerep: a rendőrkutyák is megmutatják, milyen fontos szerepet töltenek be a bűnüldözésben és a rendfenntartásban – írja a sonline.hu.

A bemutatókon túl a rendőrség mindenkinek betekintést enged a kulisszák mögé: rendőrautók, motorok és egy rendőrhajó is várja az érdeklődőket, hogy közelebbről is megismerjék, milyen eszközökkel védik a közrendet és a közösség biztonságát. A látogatók számára izgalmas lehet felfedezni a bűnügyi helyszínelők eszköztárát, beleértve a különféle fegyvereket is.

A programok során a baleset- és bűnmegelőzés nem maradhat ki: hasznos tanácsokkal szolgálnak minden korosztálynak, hogy hogyan tegyünk többet saját és szeretteink biztonságáért. A Nyugdíjas Egyesület „nagy dobása” pedig garantáltan mosolyt csal mindenki arcára, hozzáadva a nap különleges hangulatához.