Rendőrnőt ítéltek el cserbenhagyásért Siófokon

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé, a Siófoki Járásbíróság pedig meg is hozta ítéletét annak a rendőrnőnek az ügyében, aki idén márciusban, az M7 autópálya Somogy megyei szakaszán nem állt meg egy általa okozott baleset helyszínén. Az ügyész a  büntetés súlyosbításáért fellebbezett.

A Somogy Megyei Főügyészség hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint a szolgálaton kívül lévő vádlott 2017. márciusában Balatonszabadinál hajtott fel az M7 autópálya gyorsító sávjára, majd onnan a külső sáv helyett a belső sávba sorolt be. A manővere során nem észlelte a belső sávban szabályosan közlekedő gépkocsit, amelyben egy négy fős budapesti család utazott, és eléjük vágott. A gépkocsit vezető családfő a baleset elkerülése érdekében a belső sávot szegélyező szalagkorlát felé kormányozta az autót, azonban az megcsúszott és nekiütközött a szalagkorlátnak, amelyen 57 méter hosszan sodródott.

A rendőrnő ugyan észlelte az általa okozott balesetet, ennek ellenére nem állt meg, hanem folytatta az útját Nagykanizsa irányába. A sértettek gépkocsija mögött közlekedő autós azonban látta a balesetet, a vádlott után hajtott és sikerült megállítania, majd visszatértek a helyszínre.

A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, a gépkocsi azonban totálkárosra tört és a szalagkorlát is megrongálódott.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a balesetet okozó rendőrnőt, akire a Siófoki Járásbíróság cserbenhagyás vétsége miatt 135.000,- forint pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezve.

 

 

Kaposvár, 2017. május 15.

 

 

 

Dr. Horváth Szilárd

főügyész