Rendkívüli közgyűlésen fogadták el a VEB 2023 Zrt. üzleti tervét (vehir.hu)

Jogszabályi kötelezettség miatt a város költségvetésének mellékletként tartalmaznia kell a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. idei üzleti tervét, ami kimaradt az eredetileg februárban elfogadott büdzséből. Ezt pótolták csütörtökön.


A rendkívüli közgyűlésen Kovács Rajmund (Híd a Városért) kérdésére Surguta Orsolya, a cég gazdasági igazgatója elmondta: a VEB2023 Zrt. idén 128 millió forint jegybevétellel számol, ami elsősorban a várbörtön és a CODE látogatóitól érkezik majd – e két intézményre már kidolgozták a jegystruktúrát a régió árait és látogatószámait figyelembe véve. – írja a vehir.hu.

Az üzleti tervet végül 11 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett emelték be a költségvetésbe.

Napirend után Kovács Rajmund kérdezte a polgármestert a húszemeletes lábánál, az árkád alatt parkoló autókról. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az önkormányzat elindította a behajtást akadályozó oszlopok beszerzését – ezeket nemcsak itt helyezik majd el, hanem a város több pontján is cserélik a megsérült, ellopott darabokat. Amint ezek megérkeznek és felszerelik őket, az árkád alatt parkolás is megszűnik majd.

Kovács Rajmund második napirend utáni kérdésében a főposta állapotát kritizálta, ami rontja a városképet. A polgármester megjegyezte, hogy mivel az épület nem a város tulajdona, így ez nem is az önkormányzat kompetenciája, de ígéretet tett arra, hogy levélben érdeklődik a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójánál a terveikről.